Tips voor het werven van geschikt horecapersoneel

Tips voor het werven van geschikt horecapersoneel

Zeker in de zomermaanden kan het voor horecagelegenheden behoorlijk lastig om aan voldoende personeelsleden te komen. Deze periode is vaak erg druk, door de overvolle terrassen, de vakantieperiode in grote delen van het land, toeristen die naar Nederland komen, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van voldoende horecapersoneel voor deze periode. Zo voorkom je dat gasten lang moeten wachten, dat er verkeerde bestellingen worden afgeleverd bij gasten, enzovoorts. Dit kan het imago van je horecagelegenheid schaden. Reden genoeg om dit vooraf te voorkomen!

Horecapersoneel onder studenten vinden

De zomermaanden zijn voor studenten ideaal om wat geld bij te verdienen. Daarbij zijn studenten vaak veel flexibeler dan oudere werkkrachten. Een student kan bijvoorbeeld ook op de late avond voor je werken, of in de nachtelijke uren achter de bar staan. Een derde voordeel aan het inschakelen van studenten is het feit dat studenten vaak aanzienlijk goedkoper zijn. Zo hoef je relatief weinig extra kosten te betalen, om toch voldoende personeel te hebben voor de zomermaanden.

Tip: maak gebruik van groepen op Facebook waarbinnen veel studenten actief zijn. Door hier een oproep te plaatsen is de kans op een reactie vanuit de studenten groot.

Extern horecapersoneel inschakelen

Naast de mogelijkheid om studenten in te schakelen voor de drukke zomerperiode, kun je ook voor externe vakmensen kiezen. Er zijn verschillende websites, waar Doenhoreca.nl een goed voorbeeld van is, die hun eigen horecapersoneel uitbesteden aan andere horecagelegenheden. Hier vind je niet alleen studenten met horecaervaring, maar ook oudere vakkrachten. Het voordeel van een oudere horecamedewerker is dat zij vaak meer ervaring hebben, waardoor ze jongere horecamedewerkers aan kunnen sturen tijdens het werk. Het is van de beschikbare functie afhankelijk, welk type horecamedewerker het meest geschikt voor je is.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×